"Världen är si och si eller så och så bara därför att vi säger oss själva att det är på det viset. Om vi slutade att intala oss själva att världen är så och så skulle världen upphöra att vara så och så."
"Ett sant liv, är ett liv man lever avsiktligt."
-- don Juan Matus --

fredag 19 september 2008

Allt börjar hos dig själv

Läser Denis Lindbohms "Magins program" just nu. En klok man med djup magisk kunskap och förståelse för livet. Ja, han är udda, men jag gillar det han skriver. Ett citat ur boken har fastnat speciellt:

"Låset till magins port har en speciell nyckel
Du själv är nyckeln
Om du inte passar till låset måste du förändras
Låset förändras nämligen inte
"

Enklare och sannare än så kan man väl inte uttrycka det. Allt finns redan, krafter, magi, skapat och oskapat. Att vi inte kan se hela verkligheten beror på de filter vi har som kommer från den kollektiva beskrivningen av verkligheten.

För oss som börjat se lite mer blir det bara ännu tydligare hur starka filter vi har. Det finns en oändligt större verklighet att upptäcka men så länge vi sitter fast i behovet av att beskriva verkligheten på ett allmänt accepterat sätt så kommer vi inte att se mer än det accepterade.

För att komma i kontakt med den verkliga magin i livet, måste vi utsätta oss för det okända. Våga tänka nya tankar och tillåta oss att se det vi ser utan att börja förklara bort allt som inte passar in i den kollektiva uppfattningen.

All magi och all utveckling börjar med dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar