"Världen är si och si eller så och så bara därför att vi säger oss själva att det är på det viset. Om vi slutade att intala oss själva att världen är så och så skulle världen upphöra att vara så och så."
"Ett sant liv, är ett liv man lever avsiktligt."
-- don Juan Matus --

söndag 13 maj 2007

"Ljus och Kärlek" dåligt vapen mot mörka krafter

För att förklara vad jag menar måste jag börja med att förklara hur magi fungerar. För att en magisk handling ska få önskat resultat kan man dela upp mekanismen i följande steg:

  1. En stark fokusering på något (ju starkare laddat desto bättre)
  2. Avsikt (ju tydligare du vet ditt mål desto större chans att få väntat resultat)
  3. Ritual (det är här man klargör för Universum hur och vad man vill uppnå. Kan ske genom t.ex. rollspel, visualisering, symboler m.m.)

Vi gör detta omedvetet hela tiden, allihop. Då kan det se ut så här t.ex.:

  1. Jag känner ett par personer som har hisskräck. Och jag känner INGEN annan än just de som fastnar i hissar. Poängen är att rädslan är något man fokuserar så starkt på och därmed laddar med så mycket känsla att det blir till en undermedveten "beställning".
  2. Avsikten (i det här fallet omedveten) är att inte fastna i en hiss. Alla som nånsin sagt åt ett barn att inte göra en viss sak vet att ordet "inte" äger ingen egen energi och fäster inte i det skapande sinnet. Avsikten blir alltså tvärtom.
  3. Ritualen är i det här fallet är oftast en inre dialog eller en visualisering som upprepas i bakgrunden hela tiden.

Högst troligt slår önskningen in genom att man ständigt råkar in i situationer där den undermedvetna uppfattningen får testas och bevisas om och om igen.

Det är samma mekanism som man för fram i t.ex. "The Secret" där man talar om "Law of Attraction". Det du tänker skapar du. Det är först när det görs medvetet som det kallas magi.

Men nu kommer jag fram till det jag egentligen ville säga. Vad händer om någon med mycket onda avsikter använder samma mekanism? Svart magi! Dit räknar jag allt som utförs med ett starkt begär efter fördelar på andras bekostnad. Det är så här de mörka makterna jobbar! Mer eller mindre medvetet!!

Så hur kan man skydda sig? Räcker det inte med ljus och kärlek som många hävdar? Det lärs ut på många ställen att om man bara visualiserar att man befinner sig i en bubbla av vitt ljus så är man skyddad. Fokuserar man samtidigt på ljus och kärlek också så har man nästan ingenting att oroa sig för!

Fel! Fel! Fel!

Den starka fokuseringen i steg 1 måste vara laddad. Det man laddar med är känsla och inlevelse så mycket det bara går. Ett ont fokus måste laddas med starka känslor av innerligt hat, vrede, girighet, illvilja, respektlöshet och avsky för andra människor osv.

För att försvara sig mot en sådan kraft krävs en starkare motkraft och det är här som många dessvärre tror att ljus och kärlek och bubblor räcker. Tyvärr tror jag inte att det gör det. På grund av en så enkel anledning som att vi alla har en tendens att mata våra egon först. Vilket innebär att ljus och kärlek som beskydd förblir ett önsketänkande - något man gärna tror på för att det känns tryggt och bra, men det blir sällan så laddat att det blir en riktig kraft att räkna med.

Kärlek kan teoretiskt sett vara ett skydd och ett motvapen - men då innebär det att du måste lyckas med konststycket att uppfylla hela din varelse med en enormt stark, egobefriad, ren och uppslukande kärlek och välvilja och verkligen, verkligen på djupet och utan skuggan av ett enda tvivel kunna älska en man som t.ex. Hitler - helt och totalt och hängivet.

Och jag är rädd för att detta än så länge bara är teoretiskt möjligt. Om Ljus och kärlek är ens enda skydd så är det bättre att "fly än illa fäkta". För att avvärja en kraft med hjälp av en motkraft så krävs att motkraften är ännu starkare.

Bättre då att möta Kraft med Kraft. Det betyder inte nödvändigtvis att våld måste lösas med våld. Ett bättre sätt, och mindre våldsamt, är att bygga upp sin egen personliga kraft genom att ta reda på vem man är och göra upp med sina rädslor. Och därigenom vägra låta sig påverkas av krafter utifrån oavsett vilka de är. Ju bättre du känner dig själv och ju starkare känslor du har för det du tror på desto stadigare kan du stå emot de mörka krafterna.

Så det bästa varje människa kan göra för att stärka och skydda sig själv - är att ta reda på vem man är - innerst inne. Så att du kan stå för det - och stå utan rädsla. Du är tusen gånger ståndaktigare när du vet vem du är. Så länge din identitet delvis är en roll du spelar så är du beroende av bekräftelser utifrån. Och därmed sårbar. När du kan kasta rollerna och vara sant dig själv - så blir du osårbar.

5 kommentarer:

  1. Mycket riktigt! Blir vi alla starka i oss själva och VET vem vi är så kan ingen rå på oss. Ljus KAN i och för sig skydda oss. Men det beror ju på vad vi laddar det med. Ord är ju bara ord innan de växt och BLIVIT till den innebörd som gynnar. Jag ser tex ljus som information- den information som hållits undan oss ;)- "vanliga dödliga". Det är underbart att vi börjar vakna och lära oss detta nu. Att ALLA är gud. Ingen behöver då bli bekräftad av någon annan. Allt bliv väldigt enkelt i det ljuset :)

    SvaraRadera
  2. Mihra, jag kan bara hålla med! Jag brukar själv kalla ljus för "kunskap" eftersom det är först när informationen sätts samman och ger upphov till en insikt (kunskap) som det blir fråga om "upplysning".

    /Anna

    SvaraRadera
  3. Mihra och Anna,

    I mitt perspektiv så är "gud" (F106:1) detsamma som det som wår MaktElit matar oss med = hjärnDatorFörsmutsar (F19) oss med = det MaktEliten vill att Wi skall se = tro på. Att tro = att inte veta i min ordbok.

    Så i mitt perspektiv sett så måste Wi först av allt kasta av oss i Princip Allt som har med MaktElitens så kallade gud att göra (IT10:2).

    Sen går det automatiskt = av bara farten att igen bli mer och mer Intelligenta = vara som Wi alla var när Wi föddes (IT24) = veta hur det Hela hänger ihop. Tro mig - för jag vet av egna gjorda erfarenheter.

    Så visst är Wi alla en och samma gud - i meningen att Wi alla är födda med en oförstörbar allomfattande Intelligens = en och samma Intelligens. Men Wi lärde oss av de vuxna som barn att förneka den Intelligensen till förmån för deras intellektuella = humanDementa "kunskap" - och så blev det som det är.

    Dock - det finns inbyggt i var och en av oss att Wi aldrig riktigt riktigt kan glömma bort (F21) det Wi alla är födda som = Intelligenta !

    Så när Wi ratat allt intellektuellt trams - så blir Wi helt automatiskt så kallat upplysta (F102).

    Skitenkelt - eller ?

    Ha det... önskar
    vännen Josef


    PS. Siffrorna inom paranteserna är rubriknr på min hemsida boberg.nl DS.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med dig, Anna, i det du beskriver i din text, men jag måste bara få protestera mot en sak:

    Varför kalla mörkret för något ont och det som är ont för mörker??
    Den mörka kraften är inget ont i mina ögon, utan något fullkomligt naturligt. Ur mörkret föds ljuset. Ur natten föds dagen. Vi kommer alla från livmoderns mörker o s v.
    Mörkrets krafter är lika mycket en del av Naturen som ljusets. Det ena skulle inte finnas utan det andra, de är båda delar av samma helhet.

    Jag tror inte att det är positivt alls för oss att i längden fortsätta att använda synonymer som godhet=ljus, ondska=mörker. Samt att fortsätta använda de förlegade begreppen svart och vit magi. Tala istället om intentionen med magin, inte om färg, för den har ingen.

    Allt detta för oss bara längre bort från Naturen och från oss själva med andra ord. Det hjälper oss inte att bli hela, sunda människor.
    Vi har länge matats med den här synen av dualistiska motsatser, där det hela tiden sker en kamp. (Gud vs. Satan, Ljuset vs. Mörkret, ja du vet)...

    Låt oss (särskilt vi som kallar oss häxor) börja använda orden mörker och ljus med intention och inte så "tanklöst".

    Det finns både mörker och ljus och det är så det ska vara. Det är när vi inte känner alla delar av livet och oss själva, när vi inte bejakar även mörkret som det riskerar att bli till något "ont" i människors ögon...

    SvaraRadera
  5. Måndotter! Du har alldeles rätt och jag har gjort mig skyldig till tankelättja!!

    Precis det du säger brukar jag själv hävda och argumentera för, så där ser vi hur starkt indoktrinerade vi är med den här synen på mörkt-ont och ljust-gott, hur djupt det sitter.

    --Anna--

    SvaraRadera