"Världen är si och si eller så och så bara därför att vi säger oss själva att det är på det viset. Om vi slutade att intala oss själva att världen är så och så skulle världen upphöra att vara så och så."
"Ett sant liv, är ett liv man lever avsiktligt."
-- don Juan Matus --

torsdag 17 maj 2007

Det finns alltid ett val

En personlig katastrof kan påverka mig på två sätt. Den kan krossa mig eller den kan förvandlas till en möjlighet. Det är jag själv som väljer vilket, men det krävs en rejäl kraftansträngning för att aktivt göra det valet.

Vi är så otroligt styrda av våra känsloprogrammeringar. Vi har alla fått sådana av våra livserfarenheter och tidigare personliga katastrofer. Programmeringarna får oss att bete oss efter ett visst mönster, och vi gör det oftast utan att reflektera över det.

När man så råkar in i en större förändring så hamnar man ofelbart att hamna i ett tomrum under en tid. Det är övergången från ett livsmönster till ett annat och det kan kännas oerhört skrämmande och smärtsamt för det finns ingenting att stå på, ingenting att hålla sig i. Då är det väldigt, väldigt lätt att man börjar leta sig tillbaka till det kända. Att försöka återskapa det man hade bara för att få känna sig lite trygg igen. Och det spelar ingen roll om det kända gör ont eller inte fungerar för längtan efter trygghet verkar vara något som får de flestas sunda förnuft att flyga all världens väg. Och att stanna kvar i "tomrummet" gör också ont.

Om man lyckas med konststycket att se det här i tid så kan man göra ett medvetet val. Och genom det valet kan man öppna dörrar för personlig utveckling och bli stärkt i stället för krossad av katastrofen. Det är när man fattat det beslutet som "tomrummet" börjar blekna bort och ersättas av ny mark.

Jag tror vi ska vara tacksamma för våra katastrofer för dessa får oss att växa och utvecklas och bli starka individer. Livet ger oss såna här möjligheter hela tiden. Men så länge vi väljer att stanna i det trygga så hejdar vi vår egen utveckling. Oavsett vad det handlar om så måste vi då och då i livet våga hoppa. Och det är först som mirakler kan ske.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

  1. GooodMorgon Anna,

    Jag hittade hit via Mikaels "sångblogg". Himla "annorlunda" formulering Du har gjort på Din sida avseende nyttan med all MaktElitSkit = eländes elände Wi drabbas av dagligdags.

    Dock - i mitt perspektiv sett är det inte utan betydelse att också våga beskriva den dyngan - och sen bara colt och neutralt Iaktta skiten = den finns - men att den bara har bara ett värde för oss så länge som Wi ger den av wår Energi genom att vara emot MaktelitSkiten = ber InteBönen. Kolla om det under t.ex. rubrik nr IT6:1 på min hemsida boberg.nl

    Ha det...
    vännen Josef

    SvaraRadera
  2. Hej Josef och välkommen till min blogg!

    Du tar upp något som jag anser är mycket viktigt, kanske det viktigaste vi kan göra som människor i den här tiden.

    Att betrakta tingen utifrån en neutral och konstaterande synvinkel, vilket är det samma som att vara icke-dömande. Att bara betrakta, utan att värdera, döma eller ge av vår energi till det vi betraktar, att bara konstatera att "jaha, så är det".

    Jag tror det är ett mycket bra sätt att avväpna Makten. Och genom att bara betrakta våra egna rädslor och konstatera att de finns där, men inte mata dem så blir vi hela och därmed onåbara för Makten.

    Detta förutsätter förstås att vi vågar öppna ögonen och se. Både i det yttre och det inre!

    SvaraRadera
  3. Javisst - och då framförallt i wårt eget medfödda oförstörbara inre = Intelligens !

    Kolla gärna på min hemsida boberg.nl vad jag menar Intelligens under t.ex. rubriken IT24.

    Finns det överhuvudtaget något annat alternativ än att först av allt åter minnas det Wi alla är födda med = Intelligens ? - undrar vännen Josef

    SvaraRadera