"Världen är si och si eller så och så bara därför att vi säger oss själva att det är på det viset. Om vi slutade att intala oss själva att världen är så och så skulle världen upphöra att vara så och så."
"Ett sant liv, är ett liv man lever avsiktligt."
-- don Juan Matus --

söndag 27 maj 2007

Framtidsdis...

Någon ställde frågan: "om din vän skulle beskriva vem du är, vad skulle han säga då?" Och jag svarade vad jag trodde att han skulle säga. Då fick jag ännu en fråga: "nu har du berättat vad du GÖR, men vem ÄR du?"

Och jag blev totalt ställd...

Vem jag ÄR???

Idag fick jag känslan av ett slags svar:

"Jag är en berättelse utan slut. Att varje kapitel tycks sluta med ett drama, är det som driver historien in i nästa kapitel."

Just nu står jag mitt på första sidan i ett helt nytt kapitel, på en nästan blank sida. Inledning:

"Och hon tittar en gång till, sista gången, på sakerna som har utgjort hennes liv fram till nu. Hon inser att det bara är döda ting. Livet självt sitter inte i tingen, men i våra band till dem. Det som är bakom måste stanna där, annars saktas resan ner av tyngden från alla minnen. Hon lyfter saxen och klipper. Band efter band. Tingen lossnar, minnena släpper sin makt och tyngden som höll sorgen på plats faller sakta undan, bit för bit.

Men det är ändå svårt att vända ryggen åt det som är bakom. Det kända och därför trygga. Åt andra hållet finns bara tomrum först. Hon tittar bakåt en gång till. Nu ser allting ut att befinna sig på lite avstånd. En märklig känsla av att vara utestängd från sitt eget förflutna infinner sig. När hon vänder blicken framåt igen så är tomrummet inte längre tomt. Något diffust skymtar långt, långt borta. Hon kisar med ögonen och anstränger blicken litet till. Fler diffusa fläckar börjar synas i framtidsdiset. När hon tar ett steg framåt framträder fläckarna lite tydligare, men det går ännu inte att se riktigt vad de är.

Kanske de är... möjligheter?"

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Hejsan Anna,

    Javisst - hur många säger vad dom ÄR = vad dom själva har dragit för slutsatser av det dom har gjort. Sällsynt att det förkommer - som jag har upplevt det hittills under mina 66 år.

    Själv har jag de senaste åren kommit på att det är fullständigt meningslöst att berätta om vad jag har gjort i mitt liv - ifall jag inte samtidigt berättar om vad det gett mig för erfarenheter = som de facto har format mitt nuvarande jag.

    Lite ovanligt kanske att det blev min hemsida om det - men i mitt fall har det för mig själv varit en häftig process under mer än 1 500 timmar - att med intellektuella = humanDementa ord och meningar beskriva mina gjorda erfarenheter = JAG - och den processer pågår fortfarande ! Faen vet om den någonsin kommer att upphöra så länge som jag väljer att fortsatt leva i kött.

    Det intellektuell livet är mindre än 0,1 % av det HELA (F140) - så inte undra på att Du börjar SE annat ifall Du låter Din historia vara ifred = väljer att inte värdera den som bra eller dålig, ond eller god osv.

    Jisses vad de mer än 99,9 % av ALLT som finns innehåller !

    Ha det...
    vännen Josef

    SvaraRadera
  2. Hej igen Anna,

    Igår och idag föddes ett nytt kåseri = min beskrivning av mina gjorda erfarenheter på min hemsida - som jag kallade för "Intelligent KnullAnde - F100:1". Mitt sätt att bokstavligt talat mörda min histora som dominerat intellektuell = humanDement man.

    Ha det...
    vännen Josef

    SvaraRadera